venue

Restoran MIX

Tallinn
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • subslider
  • subslider
  • subslider
  • subslider
  • subslider

Sobib gruppidele Sobib peredele Ürituste korraldamine Privaatruum Suveterrass

Öeldakse, et kõik geniaalne on lihtne. Fusion-köök on geniaalne, ent mitte väga lihtne. Inglise keeles „fusioon“ segu, ühinemist. Tutvustame teile esimest Fusion-köögi roogasid pakkuvat toidukohta Tallinnas – see on restoran MIX.

Fusion-köögi retseptides segunevad Euroopa köögi maitsed Kaug-Ida ja Kesk-Aasia omadega. Fusion ei ole mingi hiljutine leiutis – teema kerkis üles möödunud sajandi 70-ndatel. Siin ja sealpool Suurt Lompi. Mõned väidavad, et fusion mõeldi välja prantsuse kokkade poolt, kes soovisid klassikalise prantsuse köögi hiilguse hääbumist peatada. Teised usuvad, et fusioni alustasid ameeriklased, kes polnud rahul, et USA-d seostati eelkõige kiirtoiduga. Minu arvates tähendab fusion-köök lihtsaid roogasid, mis sünnivad erinevaid toiduaineid ja rahuvuskööke tundva peakoka inspiratsioonist ning soovist luua üha uusi üllatavaid kulinaarseid teoseid. Kõige olulisem on toidu maitse, ülejäänu jääb teisejärguliseks. Toidu oskuslik serveerimine on äärmiselt tähtis, ent hõrgutise maitse peab prevaleerima.

Fusion-kulinaaria tähendab eri rahvuste köökide retseptide kombineerimist ühes roas. Euroopalikule toidule saab juurde särtsu ja vürtsi, lisades idamaises stiilis valmistatud kastme või garneeringu. Fusion-köögi taiesed on sageli üsna ootamatud, ent neis leiavad harmoonilise kooskõla erinevad maitsed, stiilid ja kulinaarsed traditsioonid maailma populaarseimatest – jaapani, prantsuse, itaalia, vene jpt köökidest. Olles töötanud enam kui 15 aastat HoReCa-alal, otsustasime – mina, Vladimir Iljin ja minu äripartner ning sõber Maksim Rõndin – teostada Tallinnas oma pikaajalise unistuse. Asutasime restorani MIX.

Restoranis on mitu saali, suvel laieneb MIX väliterrassile. Restorani sisekujundus on teostatud Art Deco stiilis, milles ühendatud väline luksus ja kodune mugavus. Erksad värvid, mahe valgus, käsitsi maalitud kuldsed dekoorid, peegelpinnad, suured aknad, särava lühtrid ja meeldiv muusika loovad kerge atmosfääri peoks ja lõbusaks meeleoluks. See väide kehtib nii restorani saalide kui ka, peene kokakunsti kohta. Vladimir Iljini originaalretseptides põimuvad Kesk-Euroopa ja Vahemere köökide maitsed luues uusi, trendikal fusion-stiilil põhinevaid kooslusi. Road on valmistatud ainult looduslikest toiduainetest, lisamata tehislikke lõhna-, maitse- või värvaineid ega konsentraate. Tänu nendele nüanssidele ja sellele, et toit serveeritakse iga kord veidi erimoodi, on iga hõrgutis alati ainukordne. Lisaks peakoka poolt valmistatud kulinaarsetele meistriteostele pakutakse restoranis peent alkoholivalikut, parimaid rohelise ja musta tee sorte, vaimustavat kohvi ja suurepäraseid alkoholivabasid kokteile, mida võlub valmis Maksim Rõndin isiklikult. Kokteilid on suurepärane näide fusion-stiili jookidest. Hiina või India tee, millele on lisatud kummelit, salveid, muid ürte ja eestmaiseid õunu – samuti ere näide eklektilise köögi võludest.

Sinu arvamus on oluline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Maitseelamus

  • Klienditeenindus

  • Atmosfäär

  • Asukoht

  • Üldmulje