blog

Rucola Restoran & Pizzeria

IMG_4841-7

Miljöö

Kui sulle meeldib Sfääri sisekujundus, siis ilmselt leiad meelepärase interjööri ka sealt, sest sisedisain on sama inimese käe läbi valminud. See ei ole ülemäära peenutsev, vaid pigem tekitab koduse tunde. Võimalus istuda all suures saalis, avatud teisel korrusel või et cetera gurmeepoes. Seintelt võib leida palju erinevat kunsti (näiteks maali Eesti quad’i sõitjast).

Toit

Põhirõhk pandud pastadele ja pitsadele (valmivad õiges puuküttega pitsaahjus), sest tegemist on Itaalia restorani ja pizzeriaga ning igal roal on killuke Itaaliat juures. Pea iga rooga on täiustatud värskete rukola lehtedega, tegemist on justkui Rucola visiitkaardiga.

Hinnaklass:

Eelroa hinnad 4-11 €, supi keskmine hind 6 €, pasta hinnad 6-10 €, pearoa hinnad 12-16 € ja magustoitude hinnad jäävad alla 5 €.

Soovitused

Ei tasu ehmatada kui saia ei tooda enne sööki lauda, seda peab ise võtma minema spetsiaalsest saia-stationist, kust leiad ka oliiviõli, maitseaineid, hambatikke ja muud vajalikku. Kui tunned, et oled ennast ikka täiega üle söönud, siis hüppa kõrvalasuvast Artic Spordist läbi ja tee väike trenn. Vastupidiselt võib ka pärast trenni Rucolasse keha kinnitama minna. Restoran pakub ka ette tellimise ja take away teenuseid..nii et kui muretsed, kas ikka jõuad oma ühetunnisel lõunapausil söömas käidud, siis telli kindlasti ette (road valmivad 10-15 minutiga).

Plussid:

  • Tasuta parkimine
  • Taimetoitlastele valikuid
  • Pakuvad ka GLUTEENIVABA/TÄISTERA pastat
  • Tööpäeviti avatud kella 8-st
  • Olemas ka erilise kaubavalikuga Gourmet pood et cetera (VÄGA LAHE!!)
  • Võimalus tellida toite kaasa või lasta koju tuua
  • WC-s tõhus käte kuivatamise masin
  • Päevamenüü toitudele pakutakse tasuta lisaks kannuvett, ciabatta leiba ja värsket toorsalatit (v.a. suppidele)
  • Hommikumenüü
  • Tohutult suur menüü ja veinivalik
  • Peagi avatakse privaatne tuba, mida võimalik kasutada eraüritusteks
  • Wifi
  • Uue lahendusena Eestis saab isegi telefoniga arvet maksta

Miinused:

  • Hinnad natuke vürtsised
  • Muusikavalik oli super, ent aeg ajalt oli lihtsalt kuulda mingi naise inglisekeelset monoloogi, mis tundus natuke veider
  • Kesklinnast asub natuke kaugel, aga autoga liiklejatel soovitame kindlasti see teekond ette võtta!

JOOK

VÄRSKELT PRESSITUD MAHLAD 3,70 €

Valikus apelsini-, greibi-, õuna- ja porgandimahl (0,3 l). Lasime teha segumahlad:

APELSINI- Kindla peale minek – alati hea!

ÕUNA –  Kes pole kunagi värsket õunamahla joonud, proovi kindlasti…maitseb värskendavalt

GREIBI-APELSINI –  Tsitruselise ja natuke mõruda maitsega, aga mõnus

PORGANDI-APELSINI – Mahedamaitseline

FENTIMANS’I ROOSILIMONAAD (et ceteera poolelt)

Valmistatud ehtsast sidrunimahlast ja Bulgaaria roosiõlist.

SOOVITAME 100% proovida. I M E L I N E.

FENTIMANS’I ALKOVABA INGVERIÕLU (et cetera poolelt)

Eriti terava ja tugeva ingveri järelmaiguga jook, mis on nagu Ginger Joe ja ginger ale’i karmim vanem vend. Kui sul on nohu, siis see aitab kindlasti nina lahti saamisele kaasa.

EELROOG

CROSTINI 4 STAGIONI 7.50 €

4 röstitud ciabatta viilu erinevate katetega

Kateteks soojale ciabattale olid foie gras, külmsuitsulõhe toorjuustukreemiga, tomati salsa balsamicoga ja isetehtud küüslaugune pesto. Maitsed olid imehead, eriti isetehtud pesto oma. Kui mõtlete, et miks ciabatta viilud küll nii palju maksta võiks, siis ilmselt on see hind peamiselt tingitud foie gras sisaldusest antud roas.

SALAT

INSALATA CESARE di POLLO 7.90 €

Rooma salat Caesari kastme, kanafilee, krutoonide ja Parmesaniga

VEATU Caesari salat, täiustuseks on lisatud peale maasikasektorid. Kuigi maasikad ja Caesar ei tundu just parimad sõbrad olevat, võime teile kinnitada, et selles roas on maasikad ideaalseks lisandiks. Aplaus ka superhästi maitsestatud kanale. Pildil olev söögivahend ei ole lusikas, millega sõime. Sellega tõstsime endale eraldi taldrikutele ette väikesed salatiportsud, võite sõpradega samamoodi toitu jagada.

SUPP

ZUPPA di PURE di ZUCCA 6.00 €

Muskaatkõrvitsa püreesupp salaami chipsiga

Kui võrrelda seda suppi näiteks Toit’si kõrvitsasupiga, on tegu kreemisema, mahedama ja arvatavasti ka suurema kalorsusega supiga. Oleneb täpselt sinu eelistusest. Kui eelistad pehmema maitsega kõrvitsasuppi, siis võta see. Kui otsid täiesti puhta kõrvitsa maitsega suppi, mine Toit’si. Salaami chips oli paras pähkel ja üllatus antud supis, see oli küll tore täiustus roale, ent selle suure salaami lõikamiseks oleks ära kulunud üks nuga , millega veidralt supi põhjas olevat chipsi lõigata. Mugavam oleks kui juba köögis lõigataks salaami suupärasteks tükkideks (soovitus kokapoistele).

PEAROAD

FILETTO di TROTA 12.50 € + lisandiks röstitud vahemere köögiviljad 2,50€

Küpsetatud forellifilee valge veini – krevetikastmega

Harjumatu oli süüa forelli selliselt, et forell on peategelane ja lisandeid on imevähe. Kalatükk oli tegelikult väga suur ning seda ümbritsesid brokolid, valge veini-krevetikaste ja merekarbid = päris mereteemaline roog. Lisand tuli eraldi kausikeses ning oli kaunistatud rukola lehtedega. Forell sisaldas endas ka mõningaid luid, seega tasub ettevaatlik olla. Kuigi kõik oli väga hea ja maitsev, siis millestki mahedast tundsin ikka puudust… näiteks kohevast kartulipüreest või couscous’ist.

SPAGHETTI MAMMA – MIA 8.00 €

Spagetid vürtsika salaami, grillitud köögiviljade, tšilli, küüslaugu, oliivide, tomatikastme ja Parmesaniga

Kui oled teravate maitsetega sinapeal, võta see pasta kindlasti. Pasta on ka muude maitsete poolest väga rikas, seda võib oletada ka pikast loetelust toiduainetest, mis kõik sealt seest võis leida. Pasta oli täpselt parajalt keedetud ja tomatikaste lisas kogu kupatusele pehmust.

TAGLIATELLE ai PORCINI e PANCETTA 8.20 €

Tagliatelle pasta puravike, peekoni, porru, koore ja Parmesani juustuga

Võetud roogadest üks parimaid. Väga suureks plussiks on roheluse (porru) leidmine rammusa pasta seest, mida tihtipeale ei kohtagi. Pasta kuivust ei tasu üldse karta, sest rikkalikult on lisatud koorekastet. Tegu on siiski ühe väga-väga rammusa pastaga nii, et kui saledat joont tahad hoida, võta see kellegagi kahe peale.

LASAGNE ‘RUCOLA’ 9.80 €

Kihiline pastaroog hakkliha, tomati ja mozzarellaga

Pehmus on õige märksõna iseloomustamaks seda lasanjet, Toit’si omale teeb ta pika puuga ära. Osavalt valmistatud kaste andis lasanjele täiega lisaväärtust juurde. Maitsekas ja paraja suurusega!

VESUVIO 9.00 €

Tomatikaste, mozzarella, peekon, mortadella, zukiini, muna, tšilli, küüslauk, šampinjonid

Kõige imelikum asi, mida pitsa pealt leida on muna, aga tadamm teie ees on selline pitsa, milles seda leidub! Tegelikult ei ole munamaitset peaaegu üldse tunda ja pitsa on täiega üle prahi. Soovid midagi huvitavat – võta see.

DESSERDID

TORTINO di CIOCCOLATA 4.90 €

Soe šokolaadikook passionikastme ja jäätisega

Hävines helikiirusel ehk jäime taas rahule oma seest vedela šokolaadimaiusega.

PORGANDIKOOK

Kakukook aprikoosi-porgandimoosi ja toorjuustukreemi kattega.

Toorjuustukreemi oleks võinud paksemalt olla, sest koogi kuivus jäi domineerima. Kahjuks tuleb tõdeda, et kuna maitsed on täiesti võrreldavad Selveri porgandikoogiga, siis duellis jäi peale Selveri oma, mis oma konsistentsilt on mahlasem ja tundub olevat värskem.

ŠOKOLAADIKOOK

Siidise kreemiga rikkalik šokolaadikook tõelistele šokohoolikutele.

Tegu oli ääretult rammusa, mahlase ja magusa šokolaadikoogiga. Suurtele šokolaadiarmastajatele on see kook tõeline nauding. Kui külastate Rucolat, siis kindlasti proovige seda, see kook võitis meie südame!

KÜPSISETORT

Hapukoorene šokolaadikattega klassikaline küpsisekook virsikutükkidega.

Oma maitselt meenutab tavalist hapukoorega kodus tehtud küpsisekooki. Oma olemuselt aga on ta veidike pidulikumas kuues. Juhin tähelepanu sellele, et koogi sees on virsikud. Kui oled fänn saad suurte ampsudega süüa, kui mitte, pead virsikute ümbert koogi ära sööma. Muidu lihtne ja mõnus.

RED VELVET

Punavalgekihiline kook toorjuustukreemi ja värskete marjadega.

Hästi ägeda välimusega sisu, mis oli mõnusalt pehme ja mahlane. Kook oli nii maitsev, et peale esimest ampsu ei saanud enam pidama enne kui kõik oli otsas.

TOUR DE FRANCE

Ekleerikook profitroolide, toorjuustukreemi, virsikute ja maasikatega. Kaetud karamelli- ja šokolaadikastmega.

Sisu oli väga mahe – toorjuust ja vahukoor, võite juba aimata selle maitset. Pealt aga oli väga magus (karamell). Proovisime seda kooki eelkõige oma huvitava nime pärast. Kook ise on aga lihtsam kui koogi nimetus.

Elamusi,
Näljane Nelik